Van jezelf houden

Alles in het leven is constant in beweging. Niets blijft hetzelfde. En daarin houden  wij ons staande met alle denkbeelden die wij hebben over onszelf. Steeds meer mensen zoeken een diepere betekenis in het leven. We willen betekenis geven aan het leven. Door te geven… Door te vaak onszelf  ‘weg’ te geven, te zorgen voor Lees meer..

Stilte

Stilte Hoe vaak vinden we echte stilte , in ons hoofd? In ons lijf. In het moment zijn. Alleen voelen en ‘zijn’. Inmiddels ervaar ik dit steeds vaker. En los ik kleine lastige probleempjes gemakkelijk op. Omdat ik bij alles wat ik tegenkom, wat me raakt en triggert, in mezelf kijk. In de stilte vind Lees meer..

Spiritualiteit ?

Vaak wordt er geoordeeld over spiritualiteit. Hoe komt dat? We zijn er niet mee opgegroeid, de algemene mening van de maatschappij is dat spiritualiteit zweverig is, want onbekend maakt onbemind. We zijn onwetend. Want het is niet tastbaar. De meeste oordelen komen van mensen die zich er niet in verdiept hebben. Spirituele mensen staan niet Lees meer..

Overtuigingen

Wat we geloven en daarom versterken in ons leven, is ontstaan uit wat we in het verleden hebben meegemaakt. Het is dus geen wonder dat we steeds opnieuw dezelfde lessen krijgen totdat we er volslagen ziek en moedeloos van geworden zijn. Als we iets anders willen meemaken, moeten we andere overtuigingen over onszelf hebben. Dat Lees meer..

Focus

Als je je depressief of down voelt betekent dat eigenlijk dat je goed bent in het beoefenen van een probleem, het herhalen van steeds maar dezelfde gedachtes zodat je niet meer open staat voor een oplossing. Er is geen oplossing te vinden wanneer je diep in het probleem duikt. En er heel veel aandacht aan Lees meer..

Vibratie/Trilling verhogen

Simpel gezegd: als je je goed voelt is je trilling hoog. Gevoelens van hoge trilling zijn bv. dankbaarheid, liefde, vertrouwen, passie etc. Voel je je niet goed is je trilling laag. Zoals bv. wrok, frustratie, jaloezie. Angst is de grootste motor achter alles waarbij we ons niet goed voelen. Ons lichaam reageert onmiddellijk op deze Lees meer..

Oordelen

Stop met het veroordelen van jezelf. Stop even je gedachten en laat ze , zoals je een wolk voorbij ziet drijven, gewoon voorbij drijven. Geef geen aandacht aan de discussie tussen jou en jou en geef geen antwoord op je eigen innerlijk negatieve overtuigingen. Want je bent steeds in gesprek. Met jezelf. Heel bijzonder eigenlijk Lees meer..