Vibratie/Trilling verhogen

Simpel gezegd: als je je goed voelt is je trilling ‘hoog’. Ik gebruik hier hoog om er een beeld of gevoel bij te creëren. De benaming wordt verschillend gebruikt. Gevoelens van hoge trilling zijn bv. dankbaarheid, liefde, vertrouwen, passie etc. Voel je je niet goed is je trilling laag. Zoals bv. wrok, frustratie, jaloezie. Angst is de grootste motor achter alles waarbij we ons niet goed voelen. Ons lichaam reageert onmiddellijk op deze trilling.

Stel je denkbeeldig een lijn voor. Aan de ene zijde ligt je verlangen, dat waar je blij van wordt. Dat wat pure , zuivere trilling is. Jij, in jouw beste versie. Zoals je als kind was. Onbevangen en vrij. Aan de andere zijde ligt je verleden, met al jouw opgekropte denkbeelden, vastgeroeste herinneringen en pijnlijke ervaringen.
Die tegenstellingen hebben we nodig. Omdat als we weten wat we NIET willen, steeds meer gaan voelen wat we WEL willen. Fantaseer jij ook over dat wat je niet wilt?, wat anders moet of anders had gemoeten? Herhaal je ook steeds weer die ene gebeurtenis waarbij je opnieuw je kwaadheid voelt opkomen?. En heb je verwijten richting anderen? Als dat zo is, neem je al deze gedachten met bijbehorende lage vibratie, op in jouw energieveld. En zo wordt het meer en meer.

Begin dan met te erkennen: Ik wil me goed voelen maar ik beoefen het tegengestelde. En zie dat je een verhaal aan het herhalen bent dat jou geen goed doet. Geef jezelf niet op de schuld, maar constateer dat dat is wat je aan het doen bent. Wees bereid dit verhaal los te laten. En plaats jezelf op de lijn . Aan welke kant sta je? Vaak staan we dichterbij de kant waar we ons onprettig voelen. Kijk of je weerstand los kunt laten op het punt waar je staat. Sluit vrede met hoe het nu is. Welke emotie er ook is. Want als je namelijk je weerstand loslaat en het moment van nu volledig accepteert creëer je ruimte voor een nieuwe ervaring. En schep je de ruimte om langs de lijn op te schuiven in de richting waarbij je je goed voelt.
Oefen dit zo vaak als je kunt en je zult merken dat je alleen al door deze kleine oefening toe te passen, al een groot verschil merken

Leave a Reply