Spiritualiteit ?

Vaak wordt er geoordeeld over spiritualiteit. Hoe komt dat?

We zijn er niet mee opgegroeid, de algemene mening van de maatschappij is dat spiritualiteit zweverig is, want onbekend maakt onbemind. We zijn onwetend. Want het is niet tastbaar. De meeste oordelen komen van mensen die zich er niet in verdiept hebben.

Spirituele mensen staan niet met beide benen op de grond, of in de volksmond wel geitenwollensokken genoemd.  Voor mij is het tegendeel waar. Ik sta meer met beide benen op de grond dan ik ooit heb gedaan. Het geeft je leven zin, meer glans en meer diepgang. Het geeft verbinding met jezelf en vertrouwen in het leven.

Ik zie het meer als kijken door een tunnel en niet zien wat buiten de tunnel ligt…..de tunnel is wat je weet, wat erbuiten ligt daar heb je geen weet van, dus bestaat het niet. Tot je nieuwsgierig wordt en gaat kijken wat er nog meer is. Dan ontdek je dat er een hele wereld is buiten deze tunnel.

Ik ben uitermate geïntrigeerd door de ervaringen van mensen met een bijna doodervaring, mensen met eenheidservaringen of mediums die vanaf jongs af aan een gave hebben om meer te zien dan wat wij met onze ogen kunnen zien. (bv. Anthony William, Lorna Byrne en vele vele anderen).

Als je jezelf steeds beter leert kennen door ‘naar binnen te gaan’ en je eigen gedachtes, emoties en diepste verlangens ontdekt en je ze durft te voelen en erkennen,  als je alle gevoelens die je ervaar respecteert en je lichaamsgevoel beter leert herkennen ontstaan er mogelijkheden (i.p.v. beperkingen) om je beter, gelukkiger en gezonder te voelen. Wow, dan kun je het heft in eigen handen nemen, en kun je met behulp van de informatie die je van anderen krijgt die dit pad al lopen, zoveel veranderen in je eigen leven. Als je dat tenminste wilt.

Het zorgt voor meer diepgang in je leven, meer zelfvertrouwen, minder zorgen, een intenser leven, minder angsten, meer voldoening en helderheid. Zo kan ik nog even doorgaan. Heb ik dat al bereikt dan? Nee, absoluut niet. Ik ben mens, heb ook mijn onzekerheden, vind het nog lastig mezelf in al mijn facetten te laten zien, ben soms nog bang voor het oordeel van anderen, heb pijn en verdriet als het niet goed met mijn naasten gaat. Maar ik heb geleerd dat ik in plaats van al deze pijnen bij me te houden en te willen oplossen, het bij de ander mag laten. Dat ieder zijn of haar eigen proces heeft en ieder mens met dezelfde kracht geboren is. Inclusief mezelf. Dat het mijn geboorterecht is helemaal mezelf te mogen zijn, authentiek te mogen zijn ook al is dat helemaal anders dan wat je omgeving van je verlangt. Als je je eigen krachtbron aanboort dan ervaar je zoveel meer rust in alle hectiek en problematiek van alle dag. En daar word ik blij van….blij van binnen. Zit geluk in mij…door hele simpele dingen.

En dat is wat spiritualiteit voor mij betekent. Het maakt me meer compleet, ik voel meer verbinding met mezelf en kan me beter verbinden met anderen. Ik oordeel niet of nauwelijks en heb respect voor andermans denkwijze. Er bestaat niet 1 waarheid. Alles mag er zijn. Het is een manier van leven. Het is een constant proces van in verbinding zijn met jezelf, je eigen innerlijke leiding volgen, heel dicht bij jezelf blijven ook al vinden mensen dat maar raar of anders. Het geeft me meer plezier en ik kan veel beter relativeren. Het geeft meer kleur aan mijn leven. En dat gun ik iedereen.

One Response to “Spiritualiteit ?”

Leave a Reply