Focus

Als je je depressief of down voelt betekent dat eigenlijk dat je goed bent in het beoefenen van een probleem, het herhalen van steeds maar dezelfde gedachtes zodat je niet meer open staat voor een oplossing. Er is geen oplossing te vinden wanneer je diep in het probleem duikt. En er heel veel aandacht aan geeft. Er moet een manier zijn om wat afstand te nemen tussen jou en het probleem (lage trilling). Het universum reageert op trillingen. Je herkent vast het gevoel dat je ineens doodmoe kunt zijn na een gesprek met iemand die negatief is. De energie van die persoon kan letterlijk in jouw systeem komen. Alleen als jij je totaal afstemt op een hogere trilling, dan is dit probleem verholpen. En is de aantrekkingskracht op deze trilling niet mogelijk. Klinkt gemakkelijk, maar dat is het niet altijd. Vooral niet als je midden in de emotie zit. Als je meer depressief bent dan gelukkig, of meer overweldigd dan blij, of meer boos dan blij, dan heb je jezelf geleerd te trainen op een trilling die niet natuurlijk is voor je.

We ‘zitten’ in een lichaam, maar er is ook een veel groter deel….een onzichtbaar , niet lichamelijk ‘iets’. Je intuïtie, 6e zintuig. Het is bijzonder om aandacht aan dit onzichtbare deel te geven. Er gaat dan een wereld voor je open, zo heb ik dat ervaren. Het kan van grote invloed zijn op je leven. In positieve zin. Vertrouwen krijgen , meer en dieper voelen en ervaren.

Intuïtie…..

Pas als we problemen krijgen, een crisis ervaren, zijn we vaak bereid verder te kijken in onszelf. Toen ik las over trillingsfrequentie en hoeveel invloed ik had over hoe ik me wilde voelen, was ik zo geïnspireerd dat het me nooit meer los heeft gelaten. Ik ben o.a. alle trainingen online gaan volgen van Esther Hicks. Daardoor leerde ik hoe ik dat in kon zetten in mijn leven. En hoe ik mijn cliënten kan inspireren.

Ons lichaam volgt onze trilling (vibratie).  Dus als je veel problemen en negativiteit ervaart, gaat je lichaam daarop reageren. Het kan heel lang goed gaan en we vinden het misschien wel normaal dat we altijd spierpijn hebben, want ja, je wordt ouder. Of andere kwalen…..Ik heb gemerkt dat dat niet klopt. En heb de ervaring dat kwaaltjes verdwenen toen ik me bewust ging afstemmen op hoe ik me wilde voelen. Kost dat oefenen? Ja, dat wel. Zoals met alles wat je wilt veranderen dat een automatisme is geworden in je leven.

Onze trilling is van nature hoog.  Liefde is van het hoogste trillingsniveau. Blij, dankbaar, vertrouwen, het zijn allemaal gevoelens met een hoge trillingsfrequentie. Het zit hem erin dat wij vaak hebben geleerd te focussen op een gebrek aan. Gebrek aan geld, een mooie baan, op je niet goed voelen. We willen altijd meer of anders. We moeten dit, we moeten dat…… en in deze vibratie (laag) probeer je  verandering aan te brengen.  Maar het betekent dat we bezig zijn met het gebrek aan….., het niet hebben van wat we willen en we dus onze lage vibratie juist activeren.

Wanneer je afstand neemt van ‘het probleem’ komt er een moment waarop je voelt dat de oplossing in een heel ander aspect zit. Die van focus. Focus op je intuïtie. Kijk naar je probleem vanaf een afstandje en zie hierin een kans, de kans om jezelf volledig in contact te brengen met andere gevoelens zoals dankbaarheid, geloof en vertrouwen in de keuze die je hebt. Wetende dat jij jouw eigen gevoelens creëert door je eigen focus. Hoe meer je dit gevoel activeert hoe sneller je negatieve situaties omzet in een beter gevoel. En kies, kies bewust, FOCUS…. je gaat het bewijs ervan voelen en zien.

Leave a Reply