Gedachte en belemmerende overtuigingen

Tijdens de eerste zeven jaar van je leven wordt letterlijk alles je leert opgeslagen in je onderbewuste geest. Alles wat je ziet, hoort en voelt in je omgeving zet zich ‘vast’ in ons systeem. Je doet niks anders dan naar anderen kijken, gedrag kopiëren, gewenst gedrag laten zien, beloning ontvangen en gedrag herhalen. Je kijkt naar je ouders, ziet hun goedkeuring of afkeuring en zie daar: je gedrag is geconditioneerd.

De goede maar ook de minder goede inprentingen worden gedownload. Met name die gepaard gaan met emoties van onze ouders, verzorgers, leerkrachten etc. Deze inprentingen worden overtuigingen en kunnen jou als kind in eerste instantie weghouden bij de pijn. Op latere leeftijd gaan ze je  vaak tegenwerken en belemmeren. 

Een overtuiging is iets dat je stellig bent gaan geloven. Het is waarheid geworden. Een kind onder de zeven jaar kan nog geen onderscheid maken tussen goed of fout, een grap of een serieuze opmerking. Een belemmerende overtuiging veroorzaakt pijn in je systeem. Vanuit deze pijn zoeken we als kind naar een strategie om deze niet te voelen. Hierdoor ontstaan vecht-, vlucht- of verstarreacties met bijbehorend gedrag.

Don’t give up, just change direction

Bij PSYCK-K graven we niet in het verleden, maar zijn we vooral gericht op de toekomst. Als therapeut kan ik jou helpen om contact te maken met het onderbewuste, middels de balansen van PSYCH-K. Jouw beide hersenhelften gaan weer met elkaar communiceren, waardoor de verandering wordt bewerkstelligd. Je bent in staat om nieuwe ervaringen te creëren.

Scroll to Top