Groepsessies

Kleine groepjes, veel aandacht. Op een laagdrempelige manier werk je aan bewustwording en persoonlijke ontwikkeling. Met simpele tools ga je weer naar huis. Dat is de kracht van deze groepssessies.

Gezelligheid en delen met elkaar is onderdeel van deze ochtenden. Het is fijn te weten dat we allemaal in basis hetzelfde willen: ons goed voelen. Vaak laten we het topje van de ‘ijsberg’ zien naar buiten toe en is het deel onder water niet zichtbaar maar allesbepalend voor hoe we ons voelen. 

Tijdens deze ochtenden komt alles voorbij wat op dat moment belangrijk is, doorspekt met mooie handvaten en tools in het dagelijk leven. In principe lijkt het op individuele sessies, maar dan wat minder intensief.

Het is ondersteunend te weten dat veel zaken/emoties of innerlijke conflicten benoemd kunnen worden die je meestal niet durft te bespreken, hetzij door schaamte of angst voor het oordeel enz. enz. 

‘Compassie voor Gevoel’

Deze methode is ontwikkeld naar een idee van Paul Ferrini. Deze methode is super simpel en heeft mij het allermeest ‘gebracht’ in mijn leven. Je hebt nl. elke dag interactie met de mensen om je heen. In elk gesprek (of situatie) zit de mogelijkheid dat je getriggerd wordt, emoties ervaart. Van diepe emoties tot de veel voorkomende ‘hangovers’, zoals irritatie, frustratie etc. Deze methode is erop gericht alles, maar dan ook alles in jezelf te kunnen helen, juist door je bewust te zijn van elke trigger die plaatsvindt. 

‘Als we de gave of de les gaan zoeken in datgene waar we mee worstelen, krijgen we onze kracht terug en voelen we ons niet langer slachtoffer. Onze strijd helpt ons spiritueel te groeien’. 

Er zijn soms zulke mega uitdagingen in iemands leven, dat je zou kunnen denken, hoe kan ik daar in godsnaam een positieve boodschap uit halen. Toch is dit de manier om in je eigen kracht te gaan staan en je authentieke kracht weer te herinneren. Dit is een training voor je geest, met als doel af te leren wat je niet meer nodig hebt om zo elke dag het beste uit je leven te halen. Dit vraagt om toewijding en compassie voor je gevoel (zowel positief als negatief) te ontwikkelen.

Tijdens de bijeenkomsten is er openheid over wat ons bezighoudt, met als doel de lading op zaken te verminderen. Dat houdt het luchtig. Door het uit te spreken in een groep worden ons nog meer bewust van onze blokkades. En uiteraard krijg je ook handvaten aangereikt. 

Alles wat er besproken wordt, blijft vertrouwelijk. We geven onszelf de ruimte die dingen te mogen oefenen die we in het dagelijks leven soms uitdagend vinden. 

Hoe ziet zo’n dagdeel eruit?

We komen in eerste instantie 4 dagdelen bij elkaar bij mij in de praktijk. In de meeste gevallen is dat de ochtend. De sfeer is heel ongedwongen. 

De sessies kunnen doorgang vinden als er voldoende deelname is (4-6 personen). We beginnen (uitgaande van de ochtend) om half 10 met koffie/thee. En eindigen rond 11.30 uur.

Vraag gerust naar de mogelijkheden!

Scroll to Top